Barn Studio

    Aspen, Colorado

Set within the exclusive mountainside community of Starwood, just minutes from downtown Aspen, Barn Studio is part of a family compound that will eventually include five or more distinct dwellings

 
 

The natural beauty of the site, along with the heritage of both the overall ranch and the existing structure, led the design team to focus on blending old and new elements and maximize existing open volumes

A goal for the project was to embrace some of the unique features of the existing structure, including a singular rogue shape and formidable stone exteriors, while updating it with contemporary finishes and furnishings

 
 

Several of the original elements of the project were retained, including wood beams, railings, unique floor patterns and a light-collector intended to shine light at a certain point in the home during the summer solstice

 

 

Upgrades were made to a small kitchenette and bathrooms to improve functionality, while a curved, subgrade workout space was transformed into a media room

 

 

The installation of large-format windows helped provide a direct connection to the natural surroundings

Sustainability was addressed via a new energy efficient boiler and solar shades to cut glare and heat gain

 
 

Upon establishing a clean, modern palette for interior finishes, including white plaster walls, white-oak wood floors and millwork, and glass tile, the R+B team specified a contemporary furniture plan

 
 

Certain key pieces, such as a Benchcraft dining table, was custom-designed and outfitted with hidden storage space

 
 

In addition to Barn Studio, R+B is providing both architecture and interior design services for the entire grouping of buildings

The goal is that each has a separate identity, yet all work together to form a cohesive whole that speaks to the site’s history

 

Barn Studio

  • Aspen, Colorado
  • 3,197 sq ft

    Services Provided

  • Architecture
  • Interior Design