Meadow House

    Aspen, Colorado

Light. Rooted. Organic. Creative. Open. Transparent.

 

Part of a family compound, the tri-level home is sited at the edge of a meadow, amid existing evergreens, spruce and gambel oak trees

 
 

With the goal of integrating the home onto the site as seamlessly as possible, the architectural team designed an iconic, gabled house form that gradually “peels up” from a traditional symmetrical front to an open back that transitions into the landscape and focuses on the views

 
 

+ Indoor spaces address the family’s desire for vertical living, with ample public spaces on the ground level and private spaces on an upper level

+ Exterior materials were influenced by the soothing palette of the surroundings

+ Natural wood siding and gray-brown stone contrasts with black-metal-framed windows and semi-opaque, charred wood screens that hide vertical circulation

+ Additional materials and elements include flat, standing seam and flush joint black metal, steel channels, stone pavers and frameless glass rails

 

Other specifications include a floor plan that is primarily open, yet provides distinct common, study and office spaces

 

 
 
 
 
 

Outdoor living spaces are designed to both maximize mountain and town views, and provide easy transitions between the interior and exterior

 
 

+ Both the shell and core of the home were designed and engineered with energy efficiency and sustainability in mind

+ A separate greenhouse building was designed to house a year-round edible garden and enable a farm-to-table learning experience for the family

 

Meadow House

  • Aspen, Colorado
  • 8,500 sq ft

    Services Provided

  • Architecture
  • Interior Design