Artist Haven

scroll

Project Summary

Artist Haven

Type

General

Location

Aspen, Colorado

Size

4,190 SF

Scope
Architecture
Interior Design by Joe McGuire Design
Credits
Gibeon Photography

Description

Set in Aspen’s historic West End neighborhood, Artist’s Haven is a complete modernization of a neo-classical home. Addressing the artist-client’s concept of ‘less is more,’ pseudo Victorian gingerbread detailing and railings were removed from the home’s exterior, which retained a contextual blue color. The bold, bright and voluminous interior architecture was enhanced and expanded with the intention of functioning as a backdrop for the owner’s colorful artwork. Natural daylighting was an integral part of the design.

Throughout the home, sustainability was addressed through the installation of LED lighting and low-flow fixtures and fittings. The project required a complete redo of all core systems, including structural, HVAC, electrical, lighting and fire sprinkler systems.

Keep scrolling to view next project

Snowmass Creek