Hospitality, Hotel

Completing the last 4.5-acre cornerstone site of Peak 8 in Breckenridge, Colorado, East Peak 8 Luxury Hotel and Condominiums is designed to further enrich the overall mountain ambiance and convenience of the Peak 7 and Peak 8 base areas. Capturing Lionheart Mountain Ventures’ vision of further invigorating mountain culture, the project enhances the existing vernacular of Breckenridge mountain architecture through a combined program of transitional architectural characteristics and modern construction methods.

Location:

Breckenridge, Colorado

Size:

464,601 SF

R+B Services:

Architecture

Interior Architecture

Renderings:

Project Summary

East Peak 8

Type

Hospitality – Hotel

Location

Breckenridge, Colorado

Size
464,601 SF
Scope
Architecture
Interior Architecture

Description

Completing the last 4.5-acre cornerstone site of Peak 8 in Breckenridge, Colorado, East Peak 8 Luxury Hotel and Condominiums is designed to further enrich the overall mountain ambiance and convenience of the Peak 7 and Peak 8 base areas. Capturing Lionheart Mountain Ventures’ vision of further invigorating mountain culture, the project enhances the existing vernacular of Breckenridge mountain architecture through a combined program of transitional architectural characteristics and modern construction methods.

A cluster of gabled alpine structures complements existing base buildings and gives a nod to historic mining camps in the area, while a relaxed, welcoming mountain plaza engages the local community and visitors alike. Cabin-style residential townhomes are  located along One Ski Hill Road, and a seven-floor landmark hotel, commercial amenities, dining experiences, and gathering places are oriented toward the ski mountain.

Aligned with the surroundings, the R+B team established a non-reflective color palette of warm tans and grays, paired with natural materials such as granites, bronzed metals, and rich-toned woods. Exterior detailing includes steeply pitched cabin roof forms and accent elements characteristic of the mountains. The internal wood façade of the plaza is punctuated with shade and shadow through a variety of decks, balconies and expressed windows. Vertical wood-slat screen walls playfully undulate toward upper floors to create a unique, vertical quilt-like pattern representative of a mountain range. Design and construction will strive to employ the latest recommended green building practices.

Location:

Breckenridge, Colorado

Size:

464,601 SF

R+B Services:

Architecture

Interior Architecture

Renderings:

Like this project?

Let us know by giving it a thumbs up, signaling to us which projects really stand out.