Stein Building Addition

scroll

Project Summary

Stein Building Addition

Type

General

Location

Aspen, Colorado

Size

1,180 SF

Scope
Architecture

Description

The addition is part of the Stein Building, a historic, two-story mixed-use building that was constructed in 1888 by Frank La Fave, an early Aspen settler. Aspen’s second-oldest commercial building, the structure originally housed a restaurant on the ground floor. Legendary Olympic medalist Stein Ericksen ran a ski shop there in the 1970s, hence the Stein Building name. In designing the new addition for the Stein Building, R+B wanted the space to have a sense of its own and not replicate the historical elements of the commercial building. The team crafted a stunning “jewel box” modern exhibition space that uses form and materiality to both juxtapose and harmonize with its surrounding context. The project gained unanimous approval from the City of Aspen’s Historical Preservation Commission and is poised to be a striking piece of architecture for Aspen’s downtown.

Keep scrolling to view next project

Inverted Canvas