Back to blog

Case study – Four Seasons

In the heart of Denver’s vibrant theatre district stands a 45-story landmark, the Four Seasons Hotel and Private Residences. Rowland+Broughton served as the interior designer for this sophisticated two bedroom, two bath residence.

 

The contemporary interiors are comfortable and smart with a blending of mid-century and modern. The design highlights the client’s contemporary art collection with white walls and bold accent colors. The design creates harmony between the new furnishings and the refurbished, locally sourced, mid-century items. The furnishings were carefully chosen to create a cohesive design, where each piece had a familial sense of place.

 

 

 

R+B commissioned multiple custom pieces that incorporated the mid-century style with modern function and color. Custom designed pieces helped to further unite and compose the space including custom beds and nightstands, a fuchsia desk in the guest bedroom, as well as a walnut and white lacquer bar cabinet with hidden shelves and drawers that house all essential barware.

 

 

With limited elevator cab size, R+B had to creatively specify all FF&E items ensuring they would fit within the dimension limitations. We met this challenge by creating custom large items with built in modular pieces that were fitted directly on site.

 

Southwest-facing windows show off Denver’s sports centers, the Pepsi Center and Mile High Stadium, while the Rockies serve as a tranquil backdrop showing off Pikes Peak on a clear day, and glowing sunsets in the evening.

 

The spacious outdoor area is outfitted with a combination of custom finishes and off-the-shelf pieces that complement the expansive downtown Denver and Rocky Mountain views. These views were a huge asset but also had to be balanced with light control. Motorized roller shades were carefully selected that filtered light during the day while preserving views. These shades were also remotely operable via smartphone to ensure protection of artwork and furniture.

 

   

 

The focus of this 2,100 SF condo was to enhance the modern bones while adding in lively personality. Clean, crisp lines and shapes in a neutral palette are paired with bold accents. Dark walnut wood finishes, grey and plum upholstery fabrics, colorful baby alpaca throws, and accents of lime green throughout are both invigorating and inviting. The resulting look is a blend of contemporary and mid-century modern aesthetics that give the home a tailored and fun vibe.


Leave a Reply

Your email address will not be published.