R+B Studio | Denver

scroll

Project Summary

R+B Studio | Denver

Type

Commercial – Office

Location

Denver, Colorado

Size

6,000 SF

Scope
Architecture
Space Planning
Interior Design
Photography
Brent Moss
Maggie McEntee
Renderings
Rowland+Broughton

Description

Set within the vibrant Lower Downtown Historic District (LoDo), R+B’s meticulously restored Denver location is a comprehensive, full-service studio.

In fall of 2018, a re-imagining of the storefront involved extreme sensitivity to the original character of the structure, which was built in 1892 and has a storied history as the home of the E.B. Millar Coffee Company. Following the guidelines of the Lower Downtown Historic District, the project included introducing a more contemporary aesthetic and neutral material palette. A new wood and glass storefront replaced non-historic windows and doors, and the entry was relocated to its original location at the center of the storefront. The work improved the building’s accessibility, increased visibility into the interior and lent an improved sense of symmetry to the overall structure.

Spring of 2019 saw a reconfiguration and energy-efficiency upgrade to the interior of the ground-floor space. Previous non-historic partition walls and restrooms were removed and upgraded with energy-efficient features, such as occupancy- and daylight-sensors and LED lighting, and accessible restrooms and spaces. Consistent with the functional warehouse operation of the building’s original tenant, an open plan was employed and original columns and structure were left exposed. 

Mirroring a full tenant build-out of the upper-level studio that took place in 2013, materials and details throughout include exposed brick and timber, oak floors and built-in shelving and storage. Overall, the scale and rhythm of the block has been corrected, benefiting the immediate neighborhood and entire Lower Downtown community by having an additional architectural resource resume a historically appropriate configuration.

“The 1830 Blake Street restoration continues to strengthen R+B’s presence in Denver as our studio continues to evolve. In addition to accommodating the needs of our team and clients, our newly renovated space will allow us to more easily engage with the surrounding Lower Downtown neighborhood and the Denver community at large. We are proud to have consistently maintained 40+ team members for the last couple of years and are excited to be a part of the exciting possibilities the future holds.” – John Rowland, AIA, Principal

Keep scrolling to view next project

Artist Haven