Maison Bianca | Der Berghof

scroll

Project Summary

Maison Bianca | Der Berghof

Type

Featured

Location

Aspen, Colorado

Size

2,000 SF

Scope
Interior Design
Awards
2018 ASID Crystal Award - Residential Renovation
2015 AIA Colorado West - Citation Award
Photography
Brent Moss

Description

This loft-inspired, light-filled space was mindfully designed with the finest environmentally friendly and low maintenance materials. Elements such as concrete wall panels and sustainable flooring, provide a clean, modern aesthetic throughout the space. Capturing Aspen Mountain views and creating a feeling of spaciousness influenced the interior color palette comprised of cool greys balanced with warm and soft wood tones. Evoking a feeling of weightlessness, a minimalist approach to furnishings and design details such as a floating, glass-rail stairway, encourage focus outward to the open space.

The project included the addition of a third level with a large, partially shaded deck area with pockets of green roof and raised planter. Masion Bianca was part of the firm’s total remodel of the 12-unit Der Berghof condominium building, which was Aspen’s first condominium building from 1962.

Keep scrolling to view next project

Game On