Westcliffe Pool Pavilion

scroll

Project Summary

Westcliffe Pool Pavilion

Type

Residential – Custom Home

Location

Aspen, Colorado

Size

500 SF

Scope
Architecture
Interior Design

Description

Westcliffe is set on a bucolic, 35-acre site with epic views of Aspen’s ski mountains and the lush Lenado Valley to the north. The original project, completed by R+B in 2010, included a phased design approach that planned for flexibility to accommodate the family’s growing needs. The first phase transformed a traditional, non-site specific 9,700 SF home into a 14,500 SF modern resort inspired residence. The home’s program was flipped 180 degrees to re-focus on the views that surround the house on all sides.

 

For further enjoyment of the property, the second phase encompasses a stone path that meanders along the cliff from the existing house to an expansive patio with a pool and spa positioned to capture valley views. At the end of the patio, a new 500 SF pavilion features a flat roof and glass walls that blur the boundaries between inside and out, and which complement the orientation and program of the original home. Windows within the pavilion reveal the Elk Mountain Range beyond. Custom designed furnishings in neutral tones further enhance the modern design.

Keep scrolling to view next project

Downtown Highrise Remix