Matsuhisa Denver

scroll

Project Summary

Matsuhisa Denver

Type

Hospitality – Restaurant

Location

Denver, Colorado

Size

7,800 SF

Scope
Architect
Interior Design
Awards
2018 ASID Crystal Award - Hospitality
2018 ASID - Judges Merit Award
2018 NEWH Rocky Mountain Chapter - TopID Award
2017 NEWH Rocky Mountain Chapter - TopID Award
2016 IIDA BESTaward - EAT&DRINK
Photography
Brent Moss

Description

Alongside Nobu Matsuhisa and the ownership team, R+B set out to create a space that continues to evolve the concept of the Matsuhisa culture. Reflecting on their Japanese travel experience, R+B Principals created a clear design concept that is centered on traditional Japanese culture: thoughtful, unique, humble and purposeful.  The dining experience is elevated with exquisitely detailed materials of a muted, natural palette.

Reclaimed Indonesian teak unifies the design as the floor, many walls, ceilings, bar and millwork were all custom crafted from the same material. The sliding partition walls are also teak with resin panels that have a compelling story of their own; trimmings of prayer paper that is made by monks in the Himalayas is pressed in the resin. The paper is handmade from shrubs indigenous to the area.

Since the site is oriented on the corner of a busy intersection, it was important to focus the guest experience internally. We did this by cloaking the windows in a custom designed wood screen system. The pattern is inspired by the traditional Japanese Asanoha, or hemp leaf, pattern. It is layered to create visual texture and becomes more open at the top, allowing for a glimpse of Colorado’s bluebird sky during the day.

I really enjoyed the process from beginning to end with the entire design team of very talented people. Great job!  We all created a killer restaurant for thousands of people to enjoy for many years to come. – Todd Clark, Matsuhisa Partner and Director of Operations

Keep scrolling to view next project

Maison Bianca | Der Berghof